SINT NICOLAAS & ZWARTE PIET
Gratis PC-spelletjes over Sinterklaas en Zwarte Piet, door Mike Wiering, © Copyright 1998-2018
Introductie
Download
Vragen
Source code
LinksEnglish
Nederlands

SourceForge.net Logo

Powered by SourceForge
NIEUW: Deze spellen zijn nu ook online te spelen (Flash): Sinterklaas en Zwarte Piet

Op deze website kun je twee PC-spellen vinden over Sinterklaas (freeware). Deze spellen zijn geschreven in de functionele programmeertaal Clean. Kijk bij source code voor meer informatie over hoe deze gemaakt zijn. Beide spellen zijn gebaseerd op het originele Sint Nicolaas voor DOS (1998), het concept is ongeveer hetzelfde.

Sint Nicolaas In dit spel moet je proberen alle pakjes en pepernoten te verzamelen en ze naar de juiste schoorsteen te brengen. De kleur van elk pakje komt overeen met de kleur op een schoorsteen. Daarnaast staat op iedere schoorsteen hoeveel pepernoten er nog in moeten. In het spel Sint Nicolaas (links) is de tijd beperkt, je moet alles bezorgen voordat de zon opkomt!

In het spel Zwarte Piet (rechts) speel je met Piet i.p.v. met Sint. Je hebt geen tijdlimiet en je blijft boven op de daken (i.p.v. van de grond af naar boven klimmen). De plaatjes zijn ook heel anders, deze zijn gemaakt in POV-Ray. Verder maakt deze versie gebruik van een wat hogere schermresolutie en je hebt dus een iets snellere PC nodig om dit spel goed te kunnen spelen.

Zwarte Piet
Je kunt beide versies downloaden op de download pagina. Kijk hier voor de source code en bij vragen vind je antwoorden op veelgestelde vragen.