SINT NICOLAAS & ZWARTE PIET
Gratis PC-spelletjes over Sinterklaas en Zwarte Piet, door Mike Wiering, © Copyright 1998-2018
Introductie
Download
Vragen
Source code
LinksEnglish
Nederlands

SourceForge.net Logo

Powered by SourceForge
Sint Nicolaas en Zwarte Piet zijn geschreven in Clean. Clean is een programmeertaal die ontwikkeld is op de KUN (Katholieke Universiteit Nijmegen). De distributie van Clean bevat functies voor het maken van spelletjes (de Clean Game Library), waarmee het mogelijk is om allerlei soorten 2D-spellen te maken. In combinatie met het grafische programma Tile Studio heb je een complete ontwikkelomgeving voor het maken van spellen (arcade, side scrollers, platform, puzzel spelletjes, etc).

Clean is een functionele taal (gebaseerd op functies) en is daarmee heel anders dan "gewone" imperatieve talen, zoals C of Pascal. Het is niet eenvoudig om in Clean te leren programmeren, zelfs als je al heel veel ervaring hebt met andere talen. Verwacht dus niet te snel resultaten als je begint. Maar, wanneer je goed met Clean overweg kunt, kun je in relatief weinig tijd zo'n spel schrijven.

In de Clean distributie zit ook een oude versie van Sint Nicolaas. De voornaamste verschillen met de versie die hier te vinden is zijn Engels / Nederlands optie en de manier waarop de resources (bitmaps en geluiden) in Sint.exe zijn opgenomen.

Je kunt de source code van Sint Nicolaas en Zwarte Piet vinden op de SourceForge download pagina.

Let op: lees eerst de bijgevoegde README.TXT door voordat je deze spellen probeert te compileren.